Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás
ajánló
Szergej Medvegyev

Fodrásznő

Az előadás rendezője a kortárs orosz színházi élet egyik emblematikus figurája, a „Kiszlorod” (Oxigén) elnevezésű színházi mozgalom elindítója, a rendezőként és színházi pedagógusként is ismert Viktor Rizsakov. A szakmai zsűri döntése alapján a Fodrásznő nyerte 2010-ben a X. POSZT legjobb előadásának díját, a címszereplő Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakítás díját kapta a Maszk Színészegyesülettől.
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2014. november
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Jelenetek a bábok életéből - Bemutató

Jelenetek a bábok életéből - Bemutató
„…azért játsszuk el Gorkij drámáját, hogy felszabaduljunk, hogy megmentsük magunkat. Amiért a hívő ember imádkozik, azért játszunk mi is. És hogy a világról alkotott eltorzított képet ismét valódivá, reálissá tegyük” – mondja Viktor Rizsakov, az Éjjeli menedékhely orosz rendezője.  

Cserhalmi György is átvette a Nemzet Színésze címet

Cserhalmi György is átvette a Nemzet Színésze címet
A Szentivánéji álom esti előadása előtt, nézőink nagy örömére és hatalmas tapsával kísérve Cserhalmi György színművészt hívta színpadra Vidnyánszky Attila színházunk vezérigazgatója. Cserhalmi Györgyöt két hete választották soraikba a nemzet színészei, az erről szóló oklevelet vette át ma a Kossuth-díjas művész. Szívből gratulálunk! 

Tompos Kátya - Keresztül Európán

Tompos Kátya - Keresztül Európán
A Nemzeti Színház Jászai Mari díjas fiatal színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István a Király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. Énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig Kátya otthonosan mozog a jazz a pop és a világzene világában is.

Visszhang a MITEM-ről

Visszhang a MITEM-ről

Egy megosztott és globalizált, krízisben őrlődő világban a MITEM a nemzeti színházak jelentőségét hangsúlyozta mint a hagyományt korszerű formában, a közösségek kulturális identitását és egységét  megjelenítő helyeket - írja a Kritikusok Nemzetközi Szövetségének (IACT) kiadványában, a Critical Stages-ben Ludmila Patlanjoglu.

 

Udvaros – Bodrogi – Voith a Bajor Gizi Szalonban

Udvaros – Bodrogi – Voith a Bajor Gizi Szalonban

Udvaros Dorottya, Voith Ági és Bodrogi Gyula új estjei egy új játszóhelyen. A Bajor Gizi Szalon most van születőben. Nyáron a Nemzeti nagyszínpadi nézőterének átalakításával együtt a negyedik emeleten, a pillanatnyilag használaton kívüli kávézó és jelmezraktár területén sikerült kialakítani egy apró, intim hangulatú pódiumszínpadot. Szalonunk arra hivatott, hogy a Nemzeti művészeinek személyesebb megnyilvánulásaihoz adjon teret: olyan estekhez, amelyek főszereplője nem a rendező, nem a szcenika, hanem a SZÍNÉSZ. Így, csupa nagybetűvel.

Illúzió és tükröződés – Bánffy Miklós-kiállítás a Zikkuratban

Illúzió és tükröződés – Bánffy Miklós-kiállítás a Zikkuratban

Látta már? A számos művészeti ágban emlékezeteset alkotó Bánffy Miklós munkásságára hívja fel a figyelmet Bánffi-torony: Illúzió és tükröződés – a Naplegendától a Nagyúrig címmel a Nemzeti Színház melletti Zikkuratban rendezett kiállítás. A 140 éve született polihisztor gróf írói, díszlet- és jelmeztervezői, grafikusi és könyvillusztrátori életművéből villant fel részleteket.  Ritka tárgyi emlékek, családi fotók, családfák is a közönség elé kerülnek a Bánffy Emlékév tiszteletére. 

Emlékeztetőül, Bánffy Miklós a szerzője a december 19-i nagyszínpadi bemutatónknak. A kiállítás pont eddig, az Isten ostora bemutatójáig látogatható. 

Fesztiválnagydíjas lett az Operett című előadásunk Lengyelországban

Fesztiválnagydíjas lett az Operett című előadásunk Lengyelországban
A Nemzeti Színház idén ősszel bemutatott darabja, az Operett nyerte el a radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál fődíját. A tizenegyedszer megrendezett fesztiválon nagy sikert aratott az Andrzej Bubień által rendezett előadás, melyet idén még kétszer lehet megnézni a Nemzeti nagyszínpadán.

Mindenszentek - ünnepi nyitva tartás

Tisztelt nézőnk! Színházunk jegypénztára és az Andrássy út 28. alatti jegyiroda november 1-jén zárva tart. A vasárnapi és a további nyitva tartás a szokásos rend szerint lesz.

Megjelent a Nemzeti Magazin új száma (október-november)

Megjelent a Nemzeti Magazin új száma (október-november)
A Nemzeti Magazin friss számában interjút olvashatnak Törőcsik Marival, Trokán Annával, Tóth Lászlóval és Viktor Rizsakovval a Nemzeti Színház készülő bemutatójáról, az Éjjeli menedékhelyről. A világ legtöbbet játszott drámaírója, Jon Fosse a színházi életéről mesél. Portré rovatunkban Schnell Ádámot ismerhetik meg. Nézőpont az Operettről Gerő Andrástól és Horkay-Hörcher Ferenctől. Hobo az 1979-es évről és a Szimpátia az ördöggel koncertről, Luk Perceval, a világhírű belga rendező a színház csodájáról ír. Évforduló: 100 éve született Gellért Endre. Olvassa el Kornya István főszerkesztő ajánlóját!

A Szigligeti a Nemzetiben - Vasárnap

A Szigligeti a Nemzetiben - Vasárnap
A Cseresznyéskert előadásának végén köszöntöttük a Kossuth-díjas Bitskey Tibort, aki ekkor vette át a Nemzet Színésze címet Vidnyánszky Attilától. Vasárnap három előadással vendégszerepelt a Nemzetiben a Szolnoki Szigligeti Színház. A nagyszínpadon a világhírű zenés vígjáték, A kaktusz virága, a stúdióban Csehov örök érvényű Cseresznyéskertje a Kaszás Attila Teremben pedig egy különleges Ady est került színre.

Az Operett a Gombrowicz Fesztiválon

Az Operett a Gombrowicz Fesztiválon
A Nemzeti Színház idénynyitó turnésorozatának utolsó állomása a lengyelországi Radom, ahol 1993 óta kétévente rendeznek Nemzetközi Gombrowicz Fesztivált. A színházi groteszk lengyel atyjának tiszteletére szerveződő találkozóra idei első bemutatónk kapott meghívást, az Operett.
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió