Mai műsor

ajánló
Petőfi Sándor

János vitéz

Vidnyánszky Attila ezt a rendezését kettős értelemben is beavató színháznak szánja. Egyrészt mert a szereplők zöme kaposvári és budapesti színi növendék, akik számára ez lesz az első jelentős bemutatkozás. Másrészt mert a rendező egyfajta stáció-dramaturgiával közelíti meg a történetet, hogy a főszereplő próbatételes kalandsorát a mai gyermek-néző is a sajátjának, a hőssé válás hiteles példájának tekinthesse.
hun
  • 2013/2014 évad naptár
2014. április
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Bodrogi 80

Bodrogi 80
Nyolcvan? Mikor az Ahogy tetszik nagyjelenetében látjuk Orlandóval, aki a hátán cipeli, majd kézen fogva bevezeti a színpadra, ezer év fáradtságának, bölcsességének terhét látjuk az arcán és mozdulataiban. Valójában az egy kis jelenet, de Bodrogitól lesz felejthetetlen. Aki egyszer látja, soha nem fogja elfelejteni. Ahogy nem felejtjük a Jamaicai trombitás vagy fiatalkori film és színpadi szerepeinek, és a mai - fiatalokat is gyakran lepipáló - Bodrogi energiabombáit sem.

Közönségtalálkozók, nyilvános rendezvények áprilisban

Közönségtalálkozók, nyilvános rendezvények áprilisban
Közönségtalálkozó: az április 17-i Három nővér előadás után, és az április 28-i Szarvassá változott fiú előadás után a darab rendezőjével, Vidnyánszky Attilával és a szereplőkkel beszélgethetnek. Április 17-én, a Kaszás Attila Teremben is lesz egy nyilvános program, 17 óra 30 perctől: negyven éves születésnapját ünnepli az Újvidéki Színház, ebből az alkalomból vetítjük le Siflis Zoltán dokumentumfilmjét, az alkotó részvételével, beszélgetéssel. A címe: Akik bennünket néznek, azoknak a szeme tükör. Várjuk Önöket szeretettel!

Búcsú Szabó Gyulától

Búcsú Szabó Gyulától
Családja, pályatársai, barátai, tanítványai és tisztelői szerdán kísérték utolsó útjára Szabó Gyulát, a nemzet színészét. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színészt, érdemes és kiváló művészt a Farkasréti temető művészparcellájában helyezték örök nyugalomra.

Opera ultima

Opera ultima
Április 17. Nagyszínpad, Újvidéki Színház. Ha le akarjuk fordítani Kokan Mladenović bináris szerkezetű zenés előadásának címét – Opera ultima, milyen archaikus, milyen titokzatos! –, különös nyelvjátékot kapunk. Végopera. (Nem víg. Vagyis csak félig.) A fogalom egyszerre rántja be a képbe Rossini bolondozását, Mozart viháncolását és valami apokaliptikus morajt, végítélet-csikorgást. Túl sötét? Nem, már az eredeti Beaumarchais-darab sem volt sokkal vidámabb.

Balladaünnep - Gála

Balladaünnep - Gála
A Nemzeti Színház a 2013/14-es évadban Balladaünnep címmel pályázatot hirdetett középiskolás drámás, illetve színjátszó csoportok részére. A diákok az elmúlt fél évben tanáraik és színházunk művészeinek segítségével balladákat dolgoztak fel, negyedórás színpadi jelenetek formájában. A végeredményt ünnepi gálaműsor keretében mutatták be április 14-én.
Madách Nemzetközi Színházi Találkozó

Sikeres találkozó

Sikeres találkozó
Tizenhárom nap alatt tizenhárom ország huszonegy előadása került színpadra a Nemzeti Színházban. A hagyományteremtő céllal létrehozott színházi találkozó minden előadása nagy sikert aratott.

„Mesterek és tanítványok” napja

„Mesterek és tanítványok” napja
A MITEM 10. napjának délelőttje Igor Jacko, a Drámaművészet Iskolája Színház rendezőjének műhelybemutatójával telt. A színházat Anatolij Vasziljev alapította, Jacko pedig Vasziljev legtehetségesebb tanítványainak egyike. Délután magát a mestert is vendégül láthattuk. Vele és legkedvesebb magyar színművészével, Törőcsik Marival tölthettük a nap hátralevő részét.
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió