ajánló
Csehov

Három nővér

Az előadás első szabadtéri verziója, amely a zsámbéki rakétabázison készült, még követte a Csehov által megírt kronológiát. A ma is látható verzióban a felvonások cseréje egy felismerésből született: míg Csehov tanúja volt a „tűzvész” előtti kornak és annak, ahogyan az a világ eltűnt, mi maiak már csak a „tűzvész” utáni korokból visszatekintve emlékezhetünk egy olyan világra, amely örökre megsemmisült. Így válik Csehov hajdani életérzése maivá.
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2015. május
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Perinbaba (Holle anyó)

Perinbaba (Holle anyó)
178 év után először május 29-én látható szlovák nyelvű előadás (magyar felirattal) a Nemzeti színpadán, a szarvasi Cervinus Teátrum előadásában. Belinszki Zoltán - Gulyás Levente - Varga Viktor: Perinbaba (Holle anyó) című musicalének fővédnöke a Szlovák Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete Rastislav Káčer.

Jelöltek a Kaszás Attila-díjra

Jelöltek a Kaszás Attila-díjra
Az idei jelöltek: Kiss Mari a szombathelyi Weöres Sándor Színház, Mészáros Tibor a debreceni Csokonai Nemzeti Színház és kollégánk Kristán Attila, a Nemzeti Színház művésze. Ők hárman két fordulóval jutottak a lehetőséghez. Első körben színházaik társulata szavazott a személyükre, majd az így kiválasztottak egymás között döntötték el, ki az a három művész, akik közül a közönség választhatja ki a 2015-ös év díjazottját. A díjat augusztus 29-én az országos színházi évadnyitón a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban adják át.

Magyar Világtalálkozó

Magyar Világtalálkozó
A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott díszünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette kedd este az V. Magyar Világtalálkozó, amely konferenciákkal, kulturális és szórakoztató programokkal is várja az érdeklődőket vasárnapig. A találkozón a Világ Magyarságért közéleti és művészeti elismerést vehetett át a Nemzeti Színház társulata. 

Óriási taps Szacsvay Lászlónak

Óriási taps Szacsvay Lászlónak
Óriási tapssal köszöntötte Szacsvay Lászlót a Nemzeti Színház közönsége, amikor Vidnyánszky Attila igazgató bejelentette, hogy az esti előadás előtt szeretné átadni számára a Nemzet Színésze címet elismerő oklevelet. 

Gyereknapi Kölyöknap (Május 31-én)

Gyereknapi Kölyöknap (Május 31-én)
Kedves Gyerekek! Hozzátok el szüleiteket a gyereknapi Kölyöknapra a Nemzetibe! Gyertek énekelni, táncolni, színházat nézni, sárkányt eregetni! A programok ingyenesek.

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló
Miért nyitott színház a Nemzeti Vidnyánszky Attila szerint? Merre járt itthon és külföldön a Nemzeti Színház az elmúlt két évadban? Milyen eladásokkal várja a Nemzeti a nézőit a következő évadban? Hogyan látta Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc az elmúlt évadot? Visszhangok a MITEM-ről? Mi a színház titka Eugenio Barba és Toni Servillo szerint? Miért kínos és nevetséges a Burgtheater? Miért izgul Farkas Dénes? Ki a táltos az Isten ostorában? Ha kíváncsi, lapozza fel a Nemzeti Magazin friss számát. 
Vetélkedő

Évad végi sajtótájékoztató - A 2015/2016-os évad tervezett bemutatói

Évad végi sajtótájékoztató - A 2015/2016-os évad tervezett bemutatói
A tervek szerint Anatolij Vasziljev Törőcsik Marival fog dolgozni a következő évadban. Hemingway: Az öreg halász és a tenger című regénye lesz az alap, ám, hogy konkrétan mire számíthatunk, azt még a művésznő sem tudja. Nyilván én leszek az öreg, vagy a tenger tréfálkozott az évad végén rendezett sajtótájékoztatón. Egy biztos, óriási játékra számíthatunk.

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!
Válasszon hagyományos bérleteink közül előadások és ülőhelyek alapján. Idén újra élvezheti a szabad bérlet és a „félszabad” bérlet előnyeit is.

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
Összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió