Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás
ajánló

Keresztül Európán

A Nemzeti Színház Jászai Mari díjas fiatal színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István a Király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. Énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig Kátya otthonosan mozog a jazz a pop és a világzene világában is.
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2014. október
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Cserhalmi György is átvette a Nemzet Színésze címet

Cserhalmi György is átvette a Nemzet Színésze címet
A Szentivánéji álom esti előadása előtt, nézőink nagy örömére és hatalmas tapsával kísérve Cserhalmi György színművészt hívta színpadra Vidnyánszky Attila színházunk vezérigazgatója. Cserhalmi Györgyöt két hete választották soraikba a nemzet színészei, az erről szóló oklevelet vette át ma a Kossuth-díjas művész. Szívből gratulálunk! 

Új parkoló

Nézőink új, a korábbinál közelebbi parkolót használhatnak, amely a Lechner Ödön fasorról nyílik, a 2-es / 24-es villamos Millenniumi Kulturális Központ megállójával szemben. A parkolás az aznapra szóló színházjeggyel ingyenes. Ha a jegyét csak a színházba érkezéskor veszi át, kérjük, őrizze meg az előadás végéig, és a parkoló elhagyásakor mutassa fel. A parkoló Google koordinátái: 47.471303, 19.072624 
A színház és a parkoló megközelíthetőségéről részletesebb leírást is talál honlapunkon, ide kattintva.

Illúzió és tükröződés – Bánffy Miklós-kiállítás a Nemzeti Színházban

Illúzió és tükröződés – Bánffy Miklós-kiállítás a Nemzeti Színházban

Látta már? A számos művészeti ágban emlékezeteset alkotó Bánffy Miklós munkásságára hívja fel a figyelmet Bánffi-torony: Illúzió és tükröződés – a Naplegendától a Nagyúrig címmel a Nemzeti Színház melletti Zikkuratban rendezett kiállítás. A 140 éve született polihisztor gróf írói, díszlet- és jelmeztervezői, grafikusi és könyvillusztrátori életművéből villant fel részleteket.  Ritka tárgyi emlékek, családi fotók, családfák is a közönség elé kerülnek a Bánffy Emlékév tiszteletére. 

Emlékeztetőül, Bánffy Miklós a szerzője a december 19-i nagyszínpadi bemutatónknak. A kiállítás pont eddig, A nagyúr bemutatójáig látogatható. 

Operett – Nem operett! Egy bemutató elé...

Operett – Nem operett!  Egy  bemutató elé...

Egy igaz operett – zenével, tánccal, ahogyan az dukál. Pontosabban – hogy félreértés ne essék – az operett paródiája. Egy igazi közép-kelet-európai abszurd - írjuk az előadás szinopszisában, valóban azért, hogy félreértés ne essék. De lehet, hogy még ez is kevés. Amikor a műfaji meghatározást keresgéltük, felmerült az ötlet, írjuk ezt: Operett – Nem operett! De ez is félrevezető lett volna. 

Fesztiválnagydíjas lett az Operett című előadásunk Lengyelországban

Fesztiválnagydíjas lett az Operett című előadásunk Lengyelországban
A Nemzeti Színház idén ősszel bemutatott darabja, az Operett nyerte el a radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál fődíját. A tizenegyedszer megrendezett fesztiválon nagy sikert aratott az Andrzej Bubień által rendezett előadás, melyet idén még kétszer lehet megnézni a Nemzeti nagyszínpadán.

Visszhang a MITEM-ről

Visszhang a MITEM-ről

Egy megosztott és globalizált, krízisben őrlődő világban a MITEM a nemzeti színházak jelentőségét hangsúlyozta mint a hagyományt korszerű formában, a közösségek kulturális identitását és egységét  megjelenítő helyeket - írja a Kritikusok Nemzetközi Szövetségének (IACT) kiadványában, a Critical Stages-ben Ludmila Patlanjoglu.

 

Udvaros – Bodrogi – Voith a Bajor Gizi Szalonban

Udvaros – Bodrogi – Voith a Bajor Gizi Szalonban

Udvaros Dorottya, Voith Ági és Bodrogi Gyula új estjei egy új játszóhelyen. A Bajor Gizi Szalon most van születőben. Nyáron a Nemzeti nagyszínpadi nézőterének átalakításával együtt a negyedik emeleten, a pillanatnyilag használaton kívüli kávézó és jelmezraktár területén sikerült kialakítani egy apró, intim hangulatú pódiumszínpadot. Szalonunk arra hivatott, hogy a Nemzeti művészeinek személyesebb megnyilvánulásaihoz adjon teret: olyan estekhez, amelyek főszereplője nem a rendező, nem a szcenika, hanem a SZÍNÉSZ. Így, csupa nagybetűvel.

Mindenszentek - ünnepi nyitva tartás

Tisztelt nézőnk! Színházunk jegypénztára és az Andrássy út 28. alatti jegyiroda november 1-jén zárva tart. A vasárnapi és a további nyitva tartás a szokásos rend szerint lesz.

Megjelent a Nemzeti Magazin új száma (október-november)

Megjelent a Nemzeti Magazin új száma (október-november)
A Nemzeti Magazin friss számában interjút olvashatnak Törőcsik Marival, Trokán Annával, Tóth Lászlóval és Viktor Rizsakovval a Nemzeti Színház készülő bemutatójáról, az Éjjeli menedékhelyről. A világ legtöbbet játszott drámaírója, Jon Fosse a színházi életéről mesél. Portré rovatunkban Schnell Ádámot ismerhetik meg. Nézőpont az Operettről Gerő Andrástól és Horkay-Hörcher Ferenctől. Hobo az 1979-es évről és a Szimpátia az ördöggel koncertről, Luk Perceval, a világhírű belga rendező a színház csodájáról ír. Évforduló: 100 éve született Gellért Endre. Olvassa el Kornya István főszerkesztő ajánlóját!

A Szigligeti a Nemzetiben - Vasárnap

A Szigligeti a Nemzetiben - Vasárnap
A Cseresznyéskert előadásának végén köszöntöttük a Kossuth-díjas Bitskey Tibort, aki ekkor vette át a Nemzet Színésze címet Vidnyánszky Attilától. Vasárnap három előadással vendégszerepelt a Nemzetiben a Szolnoki Szigligeti Színház. A nagyszínpadon a világhírű zenés vígjáték, A kaktusz virága, a stúdióban Csehov örök érvényű Cseresznyéskertje a Kaszás Attila Teremben pedig egy különleges Ady est került színre.

Az Operett a Gombrowicz Fesztiválon

Az Operett a Gombrowicz Fesztiválon
A Nemzeti Színház idénynyitó turnésorozatának utolsó állomása a lengyelországi Radom, ahol 1993 óta kétévente rendeznek Nemzetközi Gombrowicz Fesztivált. A színházi groteszk lengyel atyjának tiszteletére szerveződő találkozóra idei első bemutatónk kapott meghívást, az Operett.
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió