Mai műsor

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás
ajánló
Zsukovszkij-Szénási-Lénárd

Mesés férfiak szárnyakkal

Az előadás létrehozásának története szerteágazó, és fokozottan érvényes rá a színházi munkák esetében alkalmazott általános jelző – ízig-vérig közös alkotás, amely egy éves próbafolyamat után került színpadra. Ebben az értelemben az előadás teremtése egyúttal modellje is annak a heroikus, és sokszor utópisztikus küzdelemnek, amelyet az emberiség folytat tudatra ébredése óta, hogy elszakadhasson a Földtől, hogy kezével érinthesse az eget, sőt, eljuthasson valami számára teljesen ismeretlen világba.
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2014. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

NYÍLT NAP A MAGYAR DRÁMA NAPJÁN

NYÍLT NAP A MAGYAR DRÁMA NAPJÁN
Udvaros Dorottya születésnapi koncertje, beszélgetés Földes László Hobo-val, a készülő bemutatók nyílt próbái, játékok, villámrandik, fotózkodás művészeinnkel, felolvasószínház és kiállítások, körhinta a hajóorrban és - természetesen - kulisszajárás, szakértő vezetőkkel. Íme dióhéjban a Nemzeti Nyílt napja. Böngéssze át alaposan a programot, és töltse velünk a vasárnap délutánt, estét szeptember 21-én! Szeretettel várjuk! Okostelefonra, tabletre töltse le a műsorfüzetet!

Operett – Nem operett! Egy bemutató elé...

Operett – Nem operett!  Egy  bemutató elé...

Egy igaz operett – zenével, tánccal, ahogyan az dukál. Pontosabban – hogy félreértés ne essék – az operett paródiája. Egy igazi közép-kelet-európai abszurd - írjuk az előadás szinopszisában, valóban azért, hogy félreértés ne essék. De lehet, hogy még ez is kevés. Amikor a műfaji meghatározást keresgéltük, felmerült az ötlet, írjuk ezt: Operett – Nem operett! De ez is félrevezető lett volna. 

A 2014/2015-ös évad tervezett bemutatói és a társulat

A 2014/2015-ös évad tervezett bemutatói és a társulat
A következő évadban két színész  szerződik a Nemzetihez, Bakos-Kiss Gábor és Olt Tamás. Mindketten több előadásban szerepeltek már eddig is. Vendégművészként - többek között -  Trokán Nóra, Trokán Anna, Mátray László, Pál András és Huszárik Kata fog játszani nálunk. Színházunk természetesen a jövőben is folytatja együttműködését a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének, valamint a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival.

Szentivánéji bemutató pénteken

Szentivánéji bemutató pénteken

Pénteken - az évad 2. bemutatója - a Szentivánéji álom. Az előadás azoknak is tartogat újdonságokat, akik velünk voltak a gyulai Shakespeare fesztiválon, az előbemutatón. Például nem biztos, hogy ráismernek az előadásra, pedig már ott is szépen volt világítva a produkció, ám a grúz David Doiashvili alig várta, hogy ismét a Nemzeti Színház Nagyszínpadán dolgozhasson, kihasználva annak minden lehetőségét.

Bemutató előtt, bemutató után

Bemutató előtt, bemutató után
Mozgalmas volt az évad első premierjének napja. Az Operett bemutatója előtt a darabhoz kapcsolódó kiállítást nyitottunk meg, majd felavattuk a nyári rekonstrukciós munkák során kialakított két új páholyt. Köszönjük a névadásban nyújtott segítséget, a nézők szavazatait!

Új parkoló

Nézőink új, a korábbinál közelebbi parkolót használhatnak, amely a Lechner Ödön fasorról nyílik, a 2-es / 24-es villamos Millenniumi Kulturális Központ megállójával szemben. A parkolás az aznapra szóló színházjeggyel ingyenes. Ha a jegyét csak a színházba érkezéskor veszi át, kérjük, őrizze meg az előadás végéig, és a parkoló elhagyásakor mutassa fel. A parkoló Google koordinátái: 47.471303, 19.072624 
A színház és a parkoló megközelíthetőségéről részletesebb leírást is talál honlapunkon, ide kattintva.

Sztankay István búcsúztatása

Sztankay István búcsúztatása
Sztankay István búcsúztatása 2014. szeptember 26-án 15.30 órakor lesz a Farkasréti Temetőben. A művészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest XIII. kerület Önkormányzata, a Nemzeti Színház, a Madách Színház, és a József Attila Színház saját halottjának tekinti.

Búcsú Avar Istvántól

Búcsú Avar Istvántól
A család tájékoztatása szerint Avar István búcsúztatása – a művész kérésére – szűk, családi körben történik.

Nemzeti Magazin, szeptember-október

Nemzeti Magazin, szeptember-október
Az új évadra - a könnyebb eligazodás kedvéért - változtattunk a Nemzeti Magazin lapszámozásán. A most megjelent számon ezt olvashatják: 2014. szeptember-október. A következő szám az október-november feliratot kapja majd, és így tovább... A friss Magazin címlapján Szarvas József, a Szentivánéji álom egyik főszereplője. Belül pedig számos interjú a szereplőkkel, a rendezővel és gazdag fotó-összeállítás - természetesen nem csak a Szentivánéji álomról. Keressék, olvassák, már a Nemzeti nyílt napján és a Színházak éjszakáján is! Kornya István főszerkesztő ajánlója...

Hol kapható?

Hol kapható?
A Szcenárium, a Nemzeti Színház művészeti folyóirata. Megjelenik kilencszer egy évben, szeptembertől májusig, mindig a hónap utolsó hetében. Kapható a Nemzeti Színház jegyirodájában, a Nemzeti Színház pénztárában és az alábbi újságosoknál. Ára: 570 Ft
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió