Mai műsor

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló
Per Olov Enquist

A tribádok éjszakája

hun
  • 2014/2015 évad naptár
2015. március
H K Sz Cs P Sz V
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Operett – Nem operett! Az évadban utoljára

Operett – Nem operett! Az évadban utoljára

Van már estére programja? Azonnal mondja le! Az évadban utoljára láthatja a 2014-es Gombrowicz Fesztivál (Radom, Lengyelország) nagydíjas előadását, az Operettet. Egy igazi operett – zenével, tánccal, ahogyan az dukál. Pontosabban – hogy félreértés ne essék – az operett paródiája. Egy igazi közép-kelet-európai abszurd - írjuk az előadás szinopszisában, valóban azért, hogy félreértés ne essék. De lehet, hogy még ez is kevés. Amikor a műfaji meghatározást keresgéltük, felmerült az ötlet, írjuk ezt: Operett – Nem operett! De ez is félrevezető lett volna. 

Felzeng benne a szerelem - Vidnyánszky Attila a Körhintáról

Felzeng benne a szerelem - Vidnyánszky Attila a Körhintáról

Úgy tekintünk a Körhintára, mint egy görög drámára. Ismerjük a történetet, ahogy az ókori színházban is mindenki ismerte a mítoszokat, azok szereplőit, sorsát. Ezért nem az volt a fontos, hogy mit mesél el egy-egy előadás, hanem az, hogy hogyan. A szerelemért érdemes élni, küzdeni. Hitet lehet meríteni belőle. Ez a Körhinta történetének magva. Erről szól majd a Nemzeti Színház előadása is – mondja Vidnyánszky Attila rendező.

Csiky Fintora - Ingyenélők bemutató

Csiky Fintora - Ingyenélők bemutató
„…ostoroz bennünket, hogy jobb emberré tegyen minket. Ez nagyon fontos! Ahol Csiky lesújtó véleményt fogalmaz a világról, azt is humorral és megértéssel teszi.” A regényes, szerelmes történetek kedvelői, a szocio-vígjátékra fogékonyak, a társadalmi szatírákra kiéhezettek is találnak majd izgalmasat és érdekeset az Ingyenélőkben – mondja két próba közötti szünetben a Csiky Gergely-darab rendezője, Lendvai Zoltán.

Brand - címszerepben Trill Zsolt

Brand - címszerepben Trill Zsolt
„Amikor elindulunk az életben, ráállunk a pályánkra, elkap minket a kölyökhangulat. Hogy képesek vagyunk mindenre. De aztán lecsúszunk a sínről, mellékpályákra tévedünk, kerülőutakra kényszerülünk, eltévedünk, zsákutcákba futunk. Mégis végig kell mennünk az úton."

Letölthető a Nemzeti magazin februári száma

Letölthető a Nemzeti magazin februári száma
Mivel a lap (örömünkre) elfogyott, az érdeklődők számára a magazin teljes egészében letölthető. A tartalomból: Toni Servillo – Lehetőségek és veszélyek. Lendvai Zoltán, Vidnyánszky Attila, Zsótér Sándor – három premier, három rendező. Cserhalmi György a Körhintáról, Trill Zsolt a Brandról, Söptei Andrea az Ingyenélőkről. Nézőpontok: Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc. Kóti Árpád – a Nemzet Színésze. Hankiss Elemér – Katarzis-igény és szerephiány.

Töpörtyű és piskóta szagú egerek

Töpörtyű és piskóta szagú egerek

Az Egerek Márton papája szerepében: Vida Péter. Vannak ügyek, amelyek mellé, úgy érzem, időnként oda kell állni. Ilyen a Karaván Színház is, amelynek Nyári Oszkár barátom a vezetője. Osztálytársak voltunk a Színművészeti Főiskolán, már akkor is foglalkoztunk roma témákkal. Megcsináltuk a Merlin Színházban Csemer Gézától a „Czinka Panná”-t. Később tanítottunk - hármasban Crespo Rodrigoval - egy szinkronszínész-képzőben, hogy segítsük a tehetséges cigány származású gyerekek kitörését.

Vetélkedő

Andorai Péter a Nemzet Színésze

 Andorai Péter a Nemzet Színésze

Kedden délután közel egy órás tanácskozás után meghozták döntésüket a Nemzet Színészei: Bitskey Tibor helyére Andorai Pétert választották meg.

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések 2015 elején

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések 2015 elején
Találkozzon, beszélgessen művészeinkkel! Ismerje meg jobban az előadásokat!

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
Összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió