Mai műsor

ajánló
Baltazár Színház

Picasso: A világ teremtése

hun
  • 2013/2014 évad naptár
2014. április
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Gera Zoltán a Nemzet Színésze

Gera Zoltán a Nemzet Színésze
Kedden délután közel egy órás tanácskozás után meghozták döntésüket a Nemzet Színészei: Szabó Gyula helyére Gera Zoltán Kossuth–díjas művészt választották meg.

Norvég - felolvasó színház

Fordított-színház Április 26-án a Nemzeti Színház felolvasó-színházi eseményt szervez két kortárs drámaíró színpadi szövegeit felhasználva, Norvég címmel. Az esemény szereplői a Kaposvári Egyetem II. éves színművész hallgatói, rendezője Bartha Lóránd. 

Újvidéki Színház 40 - Léphaft Pál karikatúra-portréi a Nemzetiben

Újvidéki Színház 40 - Léphaft Pál karikatúra-portréi a Nemzetiben
A negyvenedik születésnapját a Nemzetiben ünneplő Újvidéki Színház és a két ünneplő igazgató, ahogy Mr. Grimasz, azaz Léphaft Pál látja - és ön is láthatja sok ismert arc, művész társaságában - a karikaturista Nemzetiben nyílt kiállításán. Léphaft portrékat hozott a Nemzetibe. Kiállítását Balázs Attila újvidéki születésű író, újságíró, műfordító nyitotta meg.

Bodrogi 80

Bodrogi 80
Nyolcvan? Mikor az Ahogy tetszik nagyjelenetében látjuk Orlandóval, aki a hátán cipeli, majd kézen fogva bevezeti a színpadra, ezer év fáradtságának, bölcsességének terhét látjuk az arcán és mozdulataiban. Valójában az egy kis jelenet, de Bodrogitól lesz felejthetetlen. Aki egyszer látja, soha nem fogja elfelejteni. Ahogy nem felejtjük a Jamaicai trombitás vagy fiatalkori film és színpadi szerepeinek, és a mai - fiatalokat is gyakran lepipáló - Bodrogi energiabombáit sem.

Berecz András meséi

Berecz András meséi

Április 27. Kaszás Attila Terem, 19:30 A mese generációkon átívelő tudást ad. Létezésünkre keres szívderítő válaszokat, a kifejezésnek, szóalkotó leleménynek, tárháza, etikai kódex – vallja Berecz András mesemondó, akinek Szerelmes gerázdaságok című felnőtteknek szóló estjével kezdődött az évad végig tartó sorozata a Nemzetiben. Ebben a hónapban ismét izgalmas összefoglaló címet adott műsorának Berecz András: Nagy verekedés...

Negyven éves az Újvidéki Színház

Negyven éves az Újvidéki Színház
A kerek évfordulót a Nemzeti Színházban, együtt ünnepeltük. Délután Siflis Zoltán Akik bennünket néznek, azoknak a szeme tükör című dokumentumfilmjét néztük meg az Újvédéki Színház történetéről. A vetítés előtt a rendező kiemelte, hogy a Vajdaságban élő és alkotó magyar művészek mindig is kapcsolatban voltak az anyaországgal de úgy érzi, hogy ez a mostani alkalom, hogy az évforduló megünneplésére Magyarország kiemelt kulturális intézményében kerülhet sor, minden eddiginél többet jelent.

Újvidéki Színház 40 - Baráth Ferenc díszplakátjai

Újvidéki Színház 40 - Baráth Ferenc díszplakátjai
Díszplakát? Az meg mi fán terem? Ezt is megtudhatja Zalán Tibor megnyitó szövegéből, amely Baráth Ferenc grafikus kiállításán hangzott el a Nemzeti Színházban. A kiállítást az Újvidéki Színház negyvenéves születésnapja alkalmából rendeztük.

Vendégjátékok húsvét után

Vendégjátékok húsvét után
Április 23. Nagyszínpad
Móricz Zsigmond nyomán: Pillangó

a Székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátéka

Április 23. Gobbi Hilda Színpad
Kocsis István: A fény éjszakája
az Egri Gárdonyi Géza Színház vendégjátéka

Április 24. Nagyszínpad
Baltazár Színház - Picasso: A világ teremtése
A Baltazár Színház vendégjátéka

Április 24. Kaszás Attila Terem
Móricz Zsigmond: Naplók

a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka


Április 30. Nagyszínpad
Arthur Miller: SALEMI BOSZORKÁNYOK

a Győri Nemzeti Színház vendégjátéka

Társulatunk egy része a húsvét utáni héten Craiovába indul az Ahogy tetszik című darabbal. Ez idő alatt négy vendégjátékot is fogadunk színházunkban (a hónap végéig ötöt). A Székesfehérvári Vörösmarty, az Egri Gárdonyi Géza, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond színházak egy-egy előadása mellett a Baltazár Színház is fellép a Nemzetiben. A hónap végén pedig a Győri Nemzeti Színház lesz a vendégünk.

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió