Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló
Zelei Miklós

Zoltán újratemetve

Örökre menyasszony és vőlegény maradtak, akiket a történelem által meghúzott határ választott el egymástól, és még halálukban sem nyugodhatnak egymás mellett, egy temetőben. Egy koporsó „tragigroteszk” útja az ukrán-szlovák határon, nem sokkal a szovjet birodalom összeomlása után…
hun
  • 2015/2016 évad naptár
2015. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Színházak éjszakája

Színházak éjszakája
Idén negyedik alkalommal rendezik meg 2015. szeptember 19-én, 27 fővárosi színház részvételével a Színházak Éjszakáját. A Nemzeti programja is formálódik, de az már biztosnak látszik, hogy aznap tartjuk az évad első Kölyöknapját is a gyermekes családoknak, délután pedig a Nemzeti Nyílt Napját. A részletes programot szeptember elején olvashatják majd a honlapon. A Színházak Éjszakájának programját szeptember 1-re ígérik, a belépésre jogosító karszalagok ugyanakkor már most, elővételben is megválthatók 20% kedvezménnyel a Jegy.hu weboldalon.

POSzT 2015 - a tizenhatból négy díj a Nemzeti Színházé

POSzT 2015 - a tizenhatból négy díj a Nemzeti Színházé
Nagy sikerrel zárta a Nemzeti társulata az  idei találkozót Pécsett. Az Isten ostora című előadásunk a legjobb előadás, rendezője Vidnyánszky Attila a legjobb rendezés, az előadás díszlet- és jelmeztervezője  Olekszandr Bilozub pedig a legjobb látvány díját kapta a szakmai zsűritől. A színész zsűri pedig ugyancsak az Isten ostorában nyújtott teljesítményéért Horváth Lajos Ottónak ítélte a Legjobb férfialakítás díját. Gratulálunk!

Egymásra is reagálva - Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc évadértékelője

Egymásra is reagálva - Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc évadértékelője

Megnézték és megírták. Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc hónapról hónapra véleményt mondott a Nemzeti Színház előadásairól a magazin hasábjain. Két szerzőnkkel egy évad tapasztalatairól beszélgettünk – alkalmat adva arra, hogy egymás gondolataira is reagáljanak.

Ingyenes Árnyország (Ars Sacra Fesztivál)

Ingyenes Árnyország (Ars Sacra Fesztivál)
Szeptember 20-án az Árnyország című előadásunkkal részt veszünk az Ars Sacra Fesztiválon. Az előadás itt lesz a szokásos helyen, a Gobbi Hilda Színpadon, 19 órától. A két főszerepet Tóth Auguszta és Rátóti Zoltán alakítja. A Fesztivál alkalmából a belépés ingyenes - de regisztrációhoz kötött. Ha szeretne eljönni...

A második évad - értékelés Vidnyánszky Attilától

A második évad - értékelés Vidnyánszky Attilától
„Végtelenségig befogadónak kell lenni. A hagyományt pedig mindig újra és újra kell értelmezni. Eközben úgy fogalmazzuk újra önmagunkat, hogy beengedjük a világ izgalmas színházi alkotóit, műveit, produkcióit. Banális dolgok ezek, de azt tapasztalom, hogy mégsem evidenciák.” Kornya István társulatról, repertoárról, kockázatokról és arról kérdezte a Vidnyánszky Attilát, hogy mitől nemzeti a Nemzeti.

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló
Miért nyitott színház a Nemzeti Vidnyánszky Attila szerint? Merre járt itthon és külföldön a Nemzeti Színház az elmúlt két évadban? Milyen eladásokkal várja a Nemzeti a nézőit a következő évadban? Hogyan látta Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc az elmúlt évadot? Visszhangok a MITEM-ről? Mi a színház titka Eugenio Barba és Toni Servillo szerint? Miért kínos és nevetséges a Burgtheater? Miért izgul Farkas Dénes? Ki a táltos az Isten ostorában? Ha kíváncsi, lapozza fel a Nemzeti Magazin friss számát. 
Vetélkedő

Évadnyitó 2015/16

Évadnyitó 2015/16
Az évad két szeptemberi bemutatóval indul a Nemzetiben. Szeptember 18-án parádés szereposztásban a Don Quijote, 25-én pedig családi musicalünk, a Hany Istók legendája nyomán készülő Éden földön kerül színre a Nagyszínpadon. A Don Quijote bemutatót követi 19-én Nyílt Napunk, rövidesen olvashatják a részletes programot - tudják, ez a nap a Nemzetiben a Színházak Éjszakája rendezvényhez csatlakozik. A szezon elkezdődött, hétfőn délután tartottuk évadnyitó társulati ülésünket. 

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!
Válasszon hagyományos bérleteink közül előadások és ülőhelyek alapján. Idén újra élvezheti a szabad bérlet és a „félszabad” bérlet előnyeit is.

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
Összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió