Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás
ajánló
Galambos Péter – Kovács-Cohner Róbert

Boldogságlabirintus

“A világ labirintus, és a labirintus nyílása nem más, mint a világ szépsége. Befelé csalogat mindnyájunkat." (Simone Weil)
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2014. október
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Visszhang a MITEM-ről

Visszhang a MITEM-ről

Egy megosztott és globalizált, krízisben őrlődő világban a MITEM a nemzeti színházak jelentőségét hangsúlyozta mint a hagyományt korszerű formában, a közösségek kulturális identitását és egységét  megjelenítő helyeket - írja a Kritikusok Nemzetközi Szövetségének (IACT) kiadványában, a Critical Stages-ben Ludmila Patlanjoglu.

 

Udvaros – Bodrogi – Voith a Bajor Gizi Szalonban

Udvaros – Bodrogi – Voith a Bajor Gizi Szalonban

Udvaros Dorottya, Voith Ági és Bodrogi Gyula új estjei egy új játszóhelyen. A Bajor Gizi Szalon most van születőben. Nyáron a Nemzeti nagyszínpadi nézőterének átalakításával együtt a negyedik emeleten, a pillanatnyilag használaton kívüli kávézó és jelmezraktár területén sikerült kialakítani egy apró, intim hangulatú pódiumszínpadot. Szalonunk arra hivatott, hogy a Nemzeti művészeinek személyesebb megnyilvánulásaihoz adjon teret: olyan estekhez, amelyek főszereplője nem a rendező, nem a szcenika, hanem a SZÍNÉSZ. Így, csupa nagybetűvel.

Egerek - sajt tájékoztató

Egerek - sajt tájékoztató

Igazi gyerekdarab készül a Nemzetiben! Zenés, szórakoztató, okos. Kitalálója a Karaván Színház és működtetője a Karaván Művészeti Alapítvány. Hitvallásuk a tolerancia erősítése: keresve sem találhattak volna jobb művet, mint Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című, egérbőrbe bújtatott Rómeó és Júlia történet. A bemutató közeledik (október 11.) ideje volt vendégül látni a sajt-ó képviselőit, hogy ízelítőt kaphassanak a közös tortából. Az Egerek című mesejáték ugyanis közös munka, öt színház együttműködésében jön létre.

Operett – Nem operett! Egy bemutató elé...

Operett – Nem operett!  Egy  bemutató elé...

Egy igaz operett – zenével, tánccal, ahogyan az dukál. Pontosabban – hogy félreértés ne essék – az operett paródiája. Egy igazi közép-kelet-európai abszurd - írjuk az előadás szinopszisában, valóban azért, hogy félreértés ne essék. De lehet, hogy még ez is kevés. Amikor a műfaji meghatározást keresgéltük, felmerült az ötlet, írjuk ezt: Operett – Nem operett! De ez is félrevezető lett volna. 

Vándor Éva és Reviczky Gábor Tolnay Klári-díja

Vándor Éva és Reviczky Gábor Tolnay Klári-díja
A magyar színház- és filmművészet szolgálatában nyújtott magas színvonalú és odaadó munkásságáért Vándor Éva Jászai Mari-díjas színművésznek és Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművésznek ítélte oda a Tolnay Klári-díjat a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület elnöksége.

Illúzió és tükröződés – Bánffy Miklós-kiállítás a Nemzeti Színházban

Illúzió és tükröződés – Bánffy Miklós-kiállítás a Nemzeti Színházban

Látta már? A számos művészeti ágban emlékezeteset alkotó Bánffy Miklós munkásságára hívja fel a figyelmet Illúzió és tükröződés – a Naplegendától a Nagyúrig címmel a Nemzeti Színház melletti Zikkuratban rendezett kiállítás. Emlékeztetőül, Bánffy Miklós a szerzője a december 19-i nagyszínpadi bemutatónknak. A kiállítás pont eddig, A nagyúr bemutatójáig látogatható. 

Mirákulum a frontról - Molnár Ferenc és A fehér felhő

Mirákulum a frontról - Molnár Ferenc és A fehér felhő
Amikor 1914 novemberében haditudósítóként elindult a frontra, Molnár Ferenc befutott író volt. Megírta a Pál utcai fiúkat, Az ördögöt már New Yorkban is játszották, és túl volt a Liliom 1909-es sikertelen budapesti bemutatóján (csupán huszonhat előadást ért meg első nekifutásra egyik főműve).

Ünnepi nyitva tartás

Tisztelt nézőnk! Október 23-án, csütörtökön, jegypénztárunk és az Andrássy úti jegyiroda zárva lesz. Pénteken és szombaton a szokásos nyitvatartási időben várjuk Önt.

Köszönet az iskolaszerekért!

Köszönet az iskolaszerekért!
Nyílt napunkon arra kértünk mindenkit, ha van felesleges írószere, taneszköze, hozza magával, ui. gyűjtést rendeztünk - csatlakozva Reggel József kezdeményezéséhez - iskolaszerekkel támogattuk a Moldvai Csángómagyarok Szövetségén és a Romániai Magyar Pedagógus Szövetségen keresztül a külhoni iskolásokat. Az adományok célba értek. Köszönjük a segítséget nézőinknek és művészeinknek is!

Úton lenni a boldogság - HOBO életműsorozata a Nemzetiben

Úton lenni a boldogság - HOBO életműsorozata a Nemzetiben
Koncertsorozattal ajándékozza meg a Nemzeti Színház közönségét a jövőre 70 éves Hobo, valamint a Póka Egon, Szakadáti Mátyás, ifj. Tornóczky Ferenc és Fekete-Kovács Kornél alkotta formáció, a Hobo és Bandája. Az Úton lenni boldogság címre keresztelt sorozatban három olyan műsor is helyet kap, amelynek dalai annak idején nem kerülhettek lemezre: Vissza a gyökerekhez, Szimpátia az ördöggel, Kopaszkutya.

Nemzeti Magazin, szeptember-október

Nemzeti Magazin, szeptember-október
Az új évadra - a könnyebb eligazodás kedvéért - változtattunk a Nemzeti Magazin lapszámozásán. A most megjelent számon ezt olvashatják: 2014. szeptember-október. A következő szám az október-november feliratot kapja majd, és így tovább... A friss Magazin címlapján Szarvas József, a Szentivánéji álom egyik főszereplője. Belül pedig számos interjú a szereplőkkel, a rendezővel és gazdag fotó-összeállítás - természetesen nem csak a Szentivánéji álomról. Keressék, olvassák, már a Nemzeti nyílt napján és a Színházak éjszakáján is! Kornya István főszerkesztő ajánlója...
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió