Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló

Bodrogi-Voith - Voith-Bodrogi (Zenés találkozás a hatodikon)

hun
  • 2015/2016 évad naptár
2015. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Színházak éjszakája

Színházak éjszakája
Idén negyedik alkalommal rendezik meg 2015. szeptember 19-én, 27 fővárosi színház részvételével a Színházak Éjszakáját. A Nemzeti programja is formálódik, de az már biztosnak látszik, hogy aznap tartjuk az évad első Kölyöknapját is a gyermekes családoknak, délután pedig a Nemzeti Nyílt Napját. A részletes programot szeptember elején olvashatják majd a honlapon. A Színházak Éjszakájának programját szeptember 1-re ígérik, a belépésre jogosító karszalagok ugyanakkor már most, elővételben is megválthatók 20% kedvezménnyel a Jegy.hu weboldalon.

POSzT 2015 - a tizenhatból négy díj a Nemzeti Színházé

POSzT 2015 - a tizenhatból négy díj a Nemzeti Színházé
Nagy sikerrel zárta a Nemzeti társulata az  idei találkozót Pécsett. Az Isten ostora című előadásunk a legjobb előadás, rendezője Vidnyánszky Attila a legjobb rendezés, az előadás díszlet- és jelmeztervezője  Olekszandr Bilozub pedig a legjobb látvány díját kapta a szakmai zsűritől. A színész zsűri pedig ugyancsak az Isten ostorában nyújtott teljesítményéért Horváth Lajos Ottónak ítélte a Legjobb férfialakítás díját. Gratulálunk!

MNT FEST

MNT FEST
Részt vettünk a Macedón Nemzeti Színház fesztiválján. A nemzetközi találkozóra a Szentivánéji álom című produkciónkat hívták meg, David Doiashvili rendezését. A Nemzeti így tehát egy grúz rendezéssel színesítette a május 27-től július 3-ig tartó programot. 

Egymásra is reagálva - Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc évadértékelője

Egymásra is reagálva - Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc évadértékelője

Megnézték és megírták. Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc hónapról hónapra véleményt mondott a Nemzeti Színház előadásairól a magazin hasábjain. Két szerzőnkkel egy évad tapasztalatairól beszélgettünk – alkalmat adva arra, hogy egymás gondolataira is reagáljanak.

A második évad - értékelés Vidnyánszky Attilától

A második évad - értékelés Vidnyánszky Attilától
„Végtelenségig befogadónak kell lenni. A hagyományt pedig mindig újra és újra kell értelmezni. Eközben úgy fogalmazzuk újra önmagunkat, hogy beengedjük a világ izgalmas színházi alkotóit, műveit, produkcióit. Banális dolgok ezek, de azt tapasztalom, hogy mégsem evidenciák.” Kornya István társulatról, repertoárról, kockázatokról és arról kérdezte a Vidnyánszky Attilát, hogy mitől nemzeti a Nemzeti.

Jelöltek a Kaszás Attila-díjra

Jelöltek a Kaszás Attila-díjra
Az idei jelöltek: Kiss Mari a szombathelyi Weöres Sándor Színház, Mészáros Tibor a debreceni Csokonai Nemzeti Színház és kollégánk Kristán Attila, a Nemzeti Színház művésze. Ők hárman két fordulóval jutottak a lehetőséghez. Első körben színházaik társulata szavazott a személyükre, majd az így kiválasztottak egymás között döntötték el, ki az a három művész, akik közül a közönség választhatja ki a 2015-ös év díjazottját. A díjat augusztus 29-én az országos színházi évadnyitón a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban adják át. Szavazni interneten (cikkünkben is) illetve hétköznapokon 9-17 óra között telefonon is lehet a 06-20-269-5929 számon.

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló
Miért nyitott színház a Nemzeti Vidnyánszky Attila szerint? Merre járt itthon és külföldön a Nemzeti Színház az elmúlt két évadban? Milyen eladásokkal várja a Nemzeti a nézőit a következő évadban? Hogyan látta Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc az elmúlt évadot? Visszhangok a MITEM-ről? Mi a színház titka Eugenio Barba és Toni Servillo szerint? Miért kínos és nevetséges a Burgtheater? Miért izgul Farkas Dénes? Ki a táltos az Isten ostorában? Ha kíváncsi, lapozza fel a Nemzeti Magazin friss számát. 
Vetélkedő

Évad végi sajtótájékoztató - A 2015/2016-os évad tervezett bemutatói

Évad végi sajtótájékoztató - A 2015/2016-os évad tervezett bemutatói
A tervek szerint Anatolij Vasziljev Törőcsik Marival fog dolgozni a következő évadban. Hemingway: Az öreg halász és a tenger című regénye lesz az alap, ám, hogy konkrétan mire számíthatunk, azt még a művésznő sem tudja. Nyilván én leszek az öreg, vagy a tenger tréfálkozott az évad végén rendezett sajtótájékoztatón. Egy biztos, óriási játékra számíthatunk.

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!
Válasszon hagyományos bérleteink közül előadások és ülőhelyek alapján. Idén újra élvezheti a szabad bérlet és a „félszabad” bérlet előnyeit is.

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
Összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió