Mai műsor

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló
Tamási Áron

Vitéz lélek

Keresve sem találhatnék a világirodalomban még egy olyan szerzőt és darabot, amely most jobban illene hozzánk, az újrainduló Nemzetihez, mint Tamási Áron és a Vitéz lélek. Leginkább a derű miatt, ahogyan ez a történet megszólal. Lehet, hogy az ő drámai életművében vannak a Vitéz léleknél erőteljesebb, a színpadi karakterformálás szempontjából érettebb, ha tetszik, drámaibb alkotások, de bizakodóbb aligha. (Vidnyánszky Attila)
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2015. március
H K Sz Cs P Sz V
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Gogol mint összetett koktél – az Alekszandrinszkij Színház vendégjátéka a Nemzetiben

Gogol mint összetett koktél – az Alekszandrinszkij Színház vendégjátéka a Nemzetiben
Március 28., 29. Gogol komédiájával, az Arany Masztk-díjas Háztűznézővel érkezik Oroszország egyik vezető teátruma a Nemzeti Színházba. A szentpétervári Alekszandrinszkij Színház társulata tavaly a MITEM-en hatalmas sikert aratott a Zéró liturgia című előadással.

Kopaszkutya - Nem kell lemenni kutyába!

Kopaszkutya - Nem kell lemenni kutyába!

Pályafutásom legkínosabb epizódjai kapcsolódnak a Kopaszkutyához – a filmhez és a lemezhez. Egy veteránokból álló zenekar sikert kereső, kétségbeesett és végül sikeres próbálkozásait mutatja be a film. Magam 35 éves voltam ekkor (1980-ban járunk), és néhány évvel korábban csak a zene szeretete miatt, saját örömre hoztam létre a zenekart, amely aztán számomra megmagyarázhatatlan sikere miatt bekerült a filmbe- mondja HOBO az életműsorozat mai epizódja elé.

Csiky Fintora - Ingyenélők bemutató

Csiky Fintora - Ingyenélők bemutató
„…ostoroz bennünket, hogy jobb emberré tegyen minket. Ez nagyon fontos! Ahol Csiky lesújtó véleményt fogalmaz a világról, azt is humorral és megértéssel teszi.” A regényes, szerelmes történetek kedvelői, a szocio-vígjátékra fogékonyak, a társadalmi szatírákra kiéhezettek is találnak majd izgalmasat és érdekeset az Ingyenélőkben – mondja két próba közötti szünetben a Csiky Gergely-darab rendezője, Lendvai Zoltán.

Brand - címszerepben Trill Zsolt

Brand - címszerepben Trill Zsolt
„Amikor elindulunk az életben, ráállunk a pályánkra, elkap minket a kölyökhangulat. Hogy képesek vagyunk mindenre. De aztán lecsúszunk a sínről, mellékpályákra tévedünk, kerülőutakra kényszerülünk, eltévedünk, zsákutcákba futunk. Mégis végig kell mennünk az úton."

Határon túli és anyaországi nagycsaládokat láttunk vendégül

Határon túli és anyaországi nagycsaládokat láttunk vendégül
Harmadik alkalommal fogadtuk a határon túli és a magyarországi nagycsaládokat március 20-án, pénteken. A programot most is a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) szervezte. A több mint 600 részvevő közül 110-en Kárpátaljáról érkeztek.

Lezárult a jelentkezés a Versünnep Fesztivál versenyére

Budapest, 2015. március 10., kedd (MTI) - Összesen 73 nevezés érkezett a 10. jubileumi Versünnep Fesztivál hivatásos előadóművészek, valamint a színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt versenyére. A döntőt a hagyományoknak megfelelően április 11-én, a költészet napján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán rendezik 18 órától. A zsűri elnöke Cserhalmi György, a nemzet színésze.

Letölthető a Nemzeti magazin februári száma

Letölthető a Nemzeti magazin februári száma
Mivel a lap (örömünkre) elfogyott, az érdeklődők számára a magazin teljes egészében letölthető. A tartalomból: Toni Servillo – Lehetőségek és veszélyek. Lendvai Zoltán, Vidnyánszky Attila, Zsótér Sándor – három premier, három rendező. Cserhalmi György a Körhintáról, Trill Zsolt a Brandról, Söptei Andrea az Ingyenélőkről. Nézőpontok: Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc. Kóti Árpád – a Nemzet Színésze. Hankiss Elemér – Katarzis-igény és szerephiány.
Vetélkedő

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések 2015

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések 2015
Találkozzon, beszélgessen művészeinkkel! Ismerje meg jobban az előadásokat!

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
Összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

A Brand és az Isten ostora a POSZT versenyprogramjában

Budapest, 2015. március 9., hétfő (MTI) - Tizennégy produkció, köztük két határon túli és három független színházi előadás került be a 15., jubileumi Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába. Az idei fesztivál díszvendége Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, társulatunk tagja lesz.
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió