Mai műsor

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

Örkény István: Tóték

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló
Paul Claudel – Arthur Honegger

Johanna a máglyán

„Paul Claudel oratóriuma valójában azt a drámát idézi, mely Jeanne d’Arc szentté avatási perekor az egyház szívében lejátszódott. Ez a választás egyszerre jelentette Claudel számára a remekművet és az igazságot." (Pilinszky János)
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2014. november
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Johanna hétvége

Johanna hétvége
A most hétvégi két előadás után idén már csak egyszer lesz látható a Johanna a máglyán (december 22-én). A Johanna színházunk egyik legnagyobb szabású vállalkozása, köszönhetően a közreműködő MÁV Szimfonikus Zenekarnak, a Budapesti Stúdió Kórusnak, a Honvéd Férfikarnak, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola gyermekkarának és a Bozsik Yvette Társulatnak. A címszerepben Tompos Kátya, a főszerepekben Udvaros Dorottya, Nagy Mari, Bodrogi Gyula, Blaskó Péter, Bakos-Kiss Gábor látható. Porcus szerepében szombaton Tóbisz Titus, vasárnap Kiss B. Atilla áll színpadra. A nagy sikerű szentpétervári fesztiválmeghívás után először látható itthon a Johanna a máglyán! Vezényel Kocsár Balázs.

Tompos Kátya - Keresztül Európán

Tompos Kátya - Keresztül Európán
(Koncert: december 4.) A Nemzeti Színház Jászai Mari díjas fiatal színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István a Király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. Énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig Kátya otthonosan mozog a jazz a pop és a világzene világában is.

Csanádpalotai Vitéz lélek

Csanádpalotai Vitéz lélek
Kelemen László, az első magyar színtársulat megteremtője. Csanádpalotán hunyt el, 1814 karácsonyán. Halálának  200. évfordulóján a Nemzeti Színház társulata A Vitéz lélek című előadással tisztelgett emléke előtt. November 15-én Aradon, a színház avatásának 140. évfordulóján mutattuk be Tamási Áron példázatát, majd másnap Csanádpalotán vendégszerepeltünk - folytatva határon túli és magyarországi vendégjáték-sorozatunkat.

Zoltán újratemetve, avagy egy kettézárt falu története

Zoltán újratemetve, avagy egy kettézárt falu története
Egy elképesztően izgalmas darab, ráadásul az alapja igaz történet. Rómeó és Júlia a vasfüggöny két oldalán: egy beteljesületlen, tragikus szerelem groteszk története két felvonásban. A darabot 17-én hétfőn mutatjuk be a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a Zsámbéki Színházi Bázis közös produkciójában Vidnyánszky Attila rendezésében. A bemutató előtt A kettézárt falu címmel - az előadáshoz kapcsolódó beszélgetést rendezünk és egy különleges fotókiállítással is készülünk. Izgatottan várjuk nézőinket 17-én 17 óra 30 percre, majd a beszélgetést követően a bemutatóra.

Orlando, Szatory Dávid Junior Prima Díjas!

Orlando, Szatory Dávid Junior Prima Díjas!

Nyolc fiatal művész - hat színész, egy táncos és egy forgatókönyvíró - rendező - vehette át az idei Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában november 14-én, pénteken a Budapest Music Centerben - köztük színházunk művésze: Szatory Dávid.

Pályi András az Operettről

Pályi András az Operettről
Olvasnivaló. Minden, amit Gombrowiczról és az Operettről érdemes tudni. Nem rövid, szóval dőljön hátra, készítsen a keze ügyébe egy teát, kávét, és hajrá! Pályi András író, műfordító gondolatai művészeti folyóiratunk, a Szcenárium szeptemberi számából.

Súlyos veszteség érte a nemzetközi színházművészetet

Súlyos veszteség érte a nemzetközi színházművészetet
Ma búcsúztatták Belgrádban Jovan Ćirilovot, a BITEF (Belgrade International Festival) művészeti igazgatóját és szelektorát, aki november 17-én, 83 éves korában hunyt el. A szerb  és az európai színházi kultúra  kiváló képviselője, drámaíró, fordító, színháztörténész és  esztéta  1967 óta, amikor Mira Trailović-csal együtt megalapította a BITEF fesztivált, annak aktív vezetője maradt. Halálával Súlyos veszteség érte a nemzetközi színházművészetet.

Mucsi-Scherer-Katona

Valaki hiányzik... Szereplőrablás...

Mozifilmen A szarvassá változott fiú

Mozifilmen A szarvassá változott fiú
Elkészült és november 25-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban regisztrációs vetítésen bemutatják A szarvassá változott fiú című nagyjátékfilmet, Törőcsik Mari, Trill Zsolt, Vidnyánszky Attila és a beregszásziak legendás produkcióját. Az előadás és a film alapanyagát Juhász Ferenc: A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujában című hatalmas költeménye adta. 

Letölthető részletes program

Letölthető részletes program

Kedves családok, gyerekek és szülők! Karácsony ünnepére készülve, a kisded születésére várva hívunk mindenkit idén is az adventi vasárnapokon a Nemzeti Színházba. Mindegyik vasárnapon délelőtt 10-től 13 óráig kínálunk ingyenes programokat. A lelki készülődést segítve gyújtjuk meg az adventi koszorún a Hit, a Remény, az Öröm és a Szeretet gyertyáit. Hagyományőrző csoportoktól betlehemes játékokat láthatnak. A vállalkozó kedvű fiatalokat kézműves foglalkozásokkal csábítjuk: kipróbálható, megtanulható a gyertyaöntés, mézeskalács·díszítés, gyertyamártás, papírmerítés. A négy vasárnapon a közkedvelt kulisszajárás "betlehemi csillagjárássá" alakul át, melyben énektanulás, mesesarok és a pásztorokkal való találkozás élménye varázsolhatja el a kicsiket. Minden adventi vasárnap fénypontja a karácsonyi koncert lesz, sorrendben: Farkas Tünde és zenésztársai, a Misztrál és a Kaláka együttes, az utolsó vasárnap pedig Huzella Péter muzsikál majd. Szeretettel várunk mindenkit!

Hol kapható?

Hol kapható?
Friss lista! A Szcenárium, a Nemzeti Színház művészeti folyóirata. Megjelenik kilencszer egy évben, szeptembertől májusig, mindig a hónap utolsó hetében. Kapható a Nemzeti Színház jegyirodájában, a Nemzeti Színház pénztárában és az alábbi újságosoknál. Ára: 570 Ft
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió