Mai műsor

ajánló
William Shakespeare

Ahogy tetszik

Élt egyszer, még a tartományok sokaságából álló Franciaországban egy trónbitorló, aki hercegbátyját, a jog szerinti uralkodót megfosztotta hatalmától. A trónfosztott herceg, hűséges kíséretével az Ardennes-i erdőkbe vette be magát. Sorscsapásnak hinnénk száműzetését, ám hamar, és nagyon kellemesen csalatkozunk. A háborítatlan természetben a főúri hajléktalanok lelkét hamar átjárja a szabadság nyugalma.
hun
  • 2013/2014 évad naptár
2014. április
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Bodrogi 80

Bodrogi 80
Nyolcvan? Mikor az Ahogy tetszik nagyjelenetében látjuk Orlandóval, aki a hátán cipeli, majd kézen fogva bevezeti a színpadra, ezer év fáradtságának, bölcsességének terhét látjuk az arcán és mozdulataiban. Valójában az egy kis jelenet, de Bodrogitól lesz felejthetetlen. Aki egyszer látja, soha nem fogja elfelejteni. Ahogy nem felejtjük a Jamaicai trombitás vagy fiatalkori film és színpadi szerepeinek, és a mai - fiatalokat is gyakran lepipáló - Bodrogi energiabombáit sem.

Berecz András meséi

Berecz András meséi

A mese generációkon átívelő tudást ad. Létezésünkre keres szívderítő válaszokat, a kifejezésnek, szóalkotó leleménynek, tárháza, etikai kódex – vallja Berecz András mesemondó, akinek Szerelmes gerázdaságok című felnőtteknek szóló estjével kezdődött az évad végig tartó sorozata a Nemzetiben.

Norvég - felolvasó színház

Április 26-án a Nemzeti Színház felolvasó-színházi eseményt szervez két kortárs drámaíró színpadi szövegeit felhasználva, Norvég címmel. Az esemény szereplői a Kaposvári Egyetem II. éves színművész hallgatói, rendezője Bartha Lóránd. 

Búcsú Szabó Gyulától

Búcsú Szabó Gyulától
Családja, pályatársai, barátai, tanítványai és tisztelői szerdán kísérték utolsó útjára Szabó Gyulát, a nemzet színészét. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színészt, érdemes és kiváló művészt a Farkasréti temető művészparcellájában helyezték örök nyugalomra.

Balladaünnep - Gála

Balladaünnep - Gála
A Nemzeti Színház a 2013/14-es évadban Balladaünnep címmel pályázatot hirdetett középiskolás drámás, illetve színjátszó csoportok részére. A diákok az elmúlt fél évben tanáraik és színházunk művészeinek segítségével balladákat dolgoztak fel, negyedórás színpadi jelenetek formájában. A végeredményt ünnepi gálaműsor keretében mutatták be április 14-én.

Ünnepi nyitva tartás

A húsvéti nyitva tartás az alábbiak szerint alakul:

április 19. szombat
jegyiroda: 11.00.19.00
pénztár: 14.00-18.00

április 20-21.
jegyiroda: zárva
pénztár: zárva
Madách Nemzetközi Színházi Találkozó

Sikeres találkozó

Sikeres találkozó
Tizenhárom nap alatt tizenhárom ország huszonegy előadása került színpadra a Nemzeti Színházban. A hagyományteremtő céllal létrehozott színházi találkozó minden előadása nagy sikert aratott.

„Mesterek és tanítványok” napja

„Mesterek és tanítványok” napja
A MITEM 10. napjának délelőttje Igor Jacko, a Drámaművészet Iskolája Színház rendezőjének műhelybemutatójával telt. A színházat Anatolij Vasziljev alapította, Jacko pedig Vasziljev legtehetségesebb tanítványainak egyike. Délután magát a mestert is vendégül láthattuk. Vele és legkedvesebb magyar színművészével, Törőcsik Marival tölthettük a nap hátralevő részét.
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió