Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló
Zsukovszkij-Szénási-Lénárd

Mesés férfiak szárnyakkal

Az előadás létrehozásának története szerteágazó, és fokozottan érvényes rá a színházi munkák esetében alkalmazott általános jelző – ízig-vérig közös alkotás, amely egy éves próbafolyamat után került színpadra. Ebben az értelemben az előadás teremtése egyúttal modellje is annak a heroikus, és sokszor utópisztikus küzdelemnek, amelyet az emberiség folytat tudatra ébredése óta, hogy elszakadhasson a Földtől, hogy kezével érinthesse az eget, sőt, eljuthasson valami számára teljesen ismeretlen világba.
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2014. december
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Békés ünnepeket kíván a Nemzeti Színház minden művésze, munkatársa!

Békés ünnepeket kíván a Nemzeti Színház minden művésze, munkatársa!

Isten ostora

Isten ostora
Ha a bemutatóra készül, de csak egy cikkre van ideje, ezt olvassa el! Attila, a hunok királya hatalma csúcsán áll: uralma alá hajtotta a fél világot, de nem pusztította el Rómát. Meghódoltak előtte a gótok is. A fogoly Mikolt gót hercegnőt bosszú és gyűlölet fűti meggyilkolt szülei és leigázott népe miatt.

Isten ostora bemutató

Isten ostora bemutató
Karácsony előtti első bemutatónk Bánffy Miklós A nagyúr című műve alapján készülő Isten ostora előadásunk, Vidnyánszky Attila rendezése. A mű és az előadás hátteréről a bemutató dramaturgja, Rideg Zsófia írt. Figyelmükbe ajánljuk még a színház melletti Zikkuratban látható gazdag kiállítást is (Illúzió és tükröződés - a Naplegendától a Nagyúrig), amelyet az Isten ostora bemutatója kapcsán nyitottunk meg és még ezen a héten látható.

A helység kalapácsa

A helység kalapácsa
Ha a bemutatóra készül és csak egy cikkre van ideje, ezt olvassa el! Ez nem a kötelező Petőfi, amitől minden diák ásít egyet. A vicces kedvű, csipkelődő, nyelvi leleményekben dúskáló Petőfit játsszuk (maga a költő is megjelenik az előadásában). Azt szeretnénk, hogy a mai fiatalok is megszeressék azt a huszonéves vadóc zsenit, aki egykor ennek a fergeteges műnek a szerzője volt. 

Libasült és szolidaritás - A helység kalapácsa

Libasült és szolidaritás - A helység kalapácsa
(Karácsony előtti másik bemutatónk: december 20., Gobbi Hilda Színpad: A helység kalapácsa.) Nagy Mari – Márta, a Kántor felesége. Lehet, hogy bennem, a törékeny Nagy Mariban van egy harcias és féltékeny amazon, egy Márta, akinek a létezéséről nem is tudtam? Akit a hétköznapokban nem engedek szabadjára? Lehet. Végül is, sokáig az sem derült ki, hogy van tehetségem a színészethez. 

A helység kalapácsa rendezője: Kincses Elemér

A helység kalapácsa rendezője: Kincses Elemér
Közeledik A helység kalapácsa bemutatója (december 20. Gobbi Hilda Színpad). Kulcsár Edit az előadás dramaturgja beszélgetésre kérte a rendezőt Kincses Elemért. Remélem, az a nyelvezet, amit most kitalálunk, vidám lesz és néhol groteszk - mondja a rendező.
Vetélkedő

Adventi és ünnepi nyitva tartás, ajándékutalványok

Adventi és ünnepi nyitva tartás, ajándékutalványok
Tisztelt nézőink! Advent vasárnapjain színházunk jegypénztára délelőtt 10.00-kor nyit ki, a szokásos 14 óra helyett. Jegyirodánk nyitva tartását is meghosszabbítjuk, igazodva a karácsonyi készülődés ritmusához. Andrássy út 28. szám alatt december 2 és 23 között minden hétköznapon este 19 óráig válthat jegyet előadásainkra.

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések

Egyeztettük a februári közönségtalálkozók időpontjait. Ha valaki élni kíván a lehetőséggel az alábbi időpontokra váltson jegyet: február 10. Operett, február 23. Körhinta. Emlékeztetőül: még decemberben is részt vehet közönségtalálkozón, 21-én az Isten ostora előadás után.

Adventi akció és nyitva tartás

Az adventi vasárnapokon is nyitva lesznek a Nemzeti Színház jegyirodái, az Andrássy út 28. szám alatt és a Nemzeti Színházban. Sőt, nem csak nyitva lesznek, hanem különleges ajánlattal várjuk nézőinket!

Hol kapható?

Hol kapható?
Friss lista! A Szcenárium, a Nemzeti Színház művészeti folyóirata. Megjelenik kilencszer egy évben, szeptembertől májusig, mindig a hónap utolsó hetében. Kapható a Nemzeti Színház jegyirodájában, a Nemzeti Színház pénztárában és az alábbi újságosoknál. Ára: 570 Ft
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió