Mai műsor

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló
Galambos Péter – Kovács-Cohner Róbert

Boldogságlabirintus

“A világ labirintus, és a labirintus nyílása nem más, mint a világ szépsége. Befelé csalogat mindnyájunkat." (Simone Weil)
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2014. november
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Beléptem a nyolcvanba...

Beléptem a nyolcvanba...
Beléptem a nyolcvanba, mondta és angyali mosollyal csókot dobott a nézőknek. Törőcsik Marit köszöntöttük születésnapja alkalmából és gratuláltunk a napokban kapott kitüntetéséhez az Éjjeli menedékhely hétfői előadása után. 

Letölthető részletes program

Letölthető részletes program

Kedves családok, gyerekek és szülők! Karácsony ünnepére készülve, a kisded születésére várva hívunk mindenkit idén is az adventi vasárnapokon a Nemzeti Színházba. Mindegyik vasárnapon délelőtt 10-től 13 óráig kínálunk ingyenes programokat. A lelki készülődést segítve gyújtjuk meg az adventi koszorún a Hit, a Remény, az Öröm és a Szeretet gyertyáit. Hagyományőrző csoportoktól betlehemes játékokat láthatnak. A vállalkozó kedvű fiatalokat kézműves foglalkozásokkal csábítjuk: kipróbálható, megtanulható a gyertyaöntés, mézeskalács·díszítés, gyertyamártás, papírmerítés. A négy vasárnapon a közkedvelt kulisszajárás "betlehemi csillagjárássá" alakul át, melyben énektanulás, mesesarok és a pásztorokkal való találkozás élménye varázsolhatja el a kicsiket. Minden adventi vasárnap fénypontja a karácsonyi koncert lesz, sorrendben: Farkas Tünde és zenésztársai, a Misztrál és a Kaláka együttes, az utolsó vasárnap pedig Huzella Péter muzsikál majd. Szeretettel várunk mindenkit!

Csanádpalotai Vitéz lélek

Csanádpalotai Vitéz lélek
Kelemen László, az első magyar színtársulat megteremtője. Csanádpalotán hunyt el, 1814 karácsonyán. Halálának  200. évfordulóján a Nemzeti Színház társulata A Vitéz lélek című előadással tisztelgett emléke előtt. November 15-én Aradon, a színház avatásának 140. évfordulóján mutattuk be Tamási Áron példázatát, majd másnap Csanádpalotán vendégszerepeltünk - folytatva határon túli és magyarországi vendégjáték-sorozatunkat.

Bánsági Ildikó Prima Primissima jelölt

Bánsági Ildikó Prima Primissima jelölt
Már szavazhat a közönség az idei Prima Primissima díj jelöltjeire, az sms-ben elküldött voksokat december 4-ig várják a szervezők. A jelöltek között szerepel színházunk társulatának tagja Bánsági Ildikó is. Gratulálunk a jelöléséhez! Kiváló csapatba került, hiszen  a magyar színház- és filmművészet kategóriában Csomós Mari és Ragályi Elemér a társai.

Pályi András az Operettről

Pályi András az Operettről
Olvasnivaló. Minden, amit Gombrowiczról és az Operettről érdemes tudni. Nem rövid, szóval dőljön hátra, készítsen a keze ügyébe egy teát, kávét, és hajrá! Pályi András író, műfordító gondolatai művészeti folyóiratunk, a Szcenárium szeptemberi számából.

Mucsi-Scherer-Katona

Mucsi-Scherer-Katona
Valaki hiányzik... Szereplőrablás... A Mulatság a Nemzetiben november 28-tól! Féléves kényszerű szünet után immár Ördögkatlan-produkcióként az Üllői útról a Bajor Gizi parkba költözünk, s mivel Szikszai Rémusz ezt az évadot külföldön tölti, visszatéréséig B legény szerepét Katona László veszi át - mondja Bérczes László, a Mrożek darab rendezője.

Műsorváltozás

Sajnálattal értesítjük a nézőket, hogy a 2014. november 27-én (csütörtök) 19.00 órára meghirdetett S.Ö.R. című előadás a Gobbi Hilda Színpadon elmarad.

Mozifilmen A szarvassá változott fiú

Mozifilmen A szarvassá változott fiú
Elkészült és november 25-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban regisztrációs vetítésen bemutatják A szarvassá változott fiú című nagyjátékfilmet, Törőcsik Mari, Trill Zsolt, Vidnyánszky Attila és a beregszásziak legendás produkcióját. Az előadás és a film alapanyagát Juhász Ferenc: A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujában című hatalmas költeménye adta. 

Hol kapható?

Hol kapható?
Friss lista! A Szcenárium, a Nemzeti Színház művészeti folyóirata. Megjelenik kilencszer egy évben, szeptembertől májusig, mindig a hónap utolsó hetében. Kapható a Nemzeti Színház jegyirodájában, a Nemzeti Színház pénztárában és az alábbi újságosoknál. Ára: 570 Ft
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió