Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás
ajánló

Ballada a két sebzett hattyúról

A szovjet színház egyik legendás fenegyereke és kultikus költő-bárdja volt Vlagyimir Viszockij, szerelme, Marina Vlady pedig a francia filmipar csillaga. Végzetes szerelmük között ott húzódik a vasfüggöny.
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2014. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Évadnyitó 2014/2015

Évadnyitó 2014/2015
Elkezdődött az évad, a délelőtti társulati ülés után már folynak a felújító próbák. Három premierrel kezdünk szeptemberben. Sorrendben Shakespeare Szentivánéji álom és Gombrowicz Operett című darabja kerül színre, harmadikként pedig egy előadásban két egyfelvonásos. Az első rész címe Fekete ég - háborús előhang, a másodiké pedig A fehér felhő - mirákulum egy részben - utóbbi Molnár Ferenc műve. 

A 2014/2015-ös évad tervezett bemutatói és a társulat

A 2014/2015-ös évad tervezett bemutatói és a társulat
A következő évadban két színész  szerződik a Nemzetihez, Bakos-Kiss Gábor és Olt Tamás. Mindketten több előadásban szerepeltek már eddig is. Vendégművészként - többek között -  Trokán Nóra, Trokán Anna, Mátray László, Pál András és Huszárik Kata fog játszani nálunk. Színházunk természetesen a jövőben is folytatja együttműködését a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének, valamint a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival.

Szarvas József kitüntetése

Szarvas József kitüntetése
Szarvas József kollégánk nem csak kiváló színművész, hanem egy ma már a határainkon is átívelő mozgalom elindítója. A Kárpát-medence őshonos gyümölcsfajtáinak megőrzése és megismertetése terén elért eredményeit, valamint a Tündérkert hagyományőrző, értékteremtő és közösségépítő mozgalom elindítása és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységét idén augusztus 20-án Magyar Arany Érdemkereszttel jutalmazták. Gratulálunk! A kitüntetést Viszákon adták át.

Bérletek az évadra

A 2014/2015-ös évadra több újdonságot is kínálunk nézőinknek: létrehoztuk az úgynevezett Szabad bérlet és a Mecénás bérlet konstrukciót. Megújítottuk és minden eddiginél kedvezőbb áron kínáljuk Diákbérletünket.  Szeretettel várjuk a bérletüket megújító nézőinket!

Nemzeti Magazin – a nyári szám

Nemzeti Magazin – a nyári szám

A nyári szünetben is olvassa a Nemzeti Magazint! A címlapon Bodrogi Gyula. Bánsági Ildikó, Helmut Stürmer, Gera Zoltán, Osztovits Ágnes Lévai Balázs, Mészáros Ági, Vidnyánszky Attila – többek között ők Nemzeti Magazin nyári számának főszereplői. A lapból megtudhatják, mit játszik a Nemzeti a 2014/2015-ös évadban, és arról is olvashatnak, hogy mely ma is népszerű ételt nevezték el Sekszpír Jóskáról. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte a Libri könyvhálózat üzleteiben is.

Hol kapható?

Hol kapható?
A Szcenárium, a Nemzeti Színház művészeti folyóirata. Megjelenik kilencszer egy évben, szeptembertől májusig, mindig a hónap utolsó hetében. Kapható a Nemzeti Színház jegyirodájában, a Nemzeti Színház pénztárában és az alábbi újságosoknál. Ára: 570 Ft
Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió