Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

William Nicholson: Árnyország

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló
Marguerite Duras

Nyáron, este fél tizenegykor

Esküvője előtti éjszakán a vőlegény egy pisztolylövéssel megöli menyasszonyát, mert az megcsalta a legjobb barátjával, majd végez vele is...
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2015. január
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Gratulálunk!

Gratulálunk!
Gratulálunk debreceni kollégáinknak a Segítsd a királyt című előadás budapesti bemutatójához!

Árnyország - a Narnia könyvek írójának különös élete

Árnyország - a Narnia könyvek írójának különös élete
BEMUTATÓ William Nicholson Árnyország című drámájának szereplői valóságos személyek. A férfi főszereplő C. S. Lewis cambridge-i professzor, gyermekmesék, fantasztikus regények, többek között a Narnia könyvek szerzője - és megrögzött agglegény. Életébe egyszer csak betoppan egy nő, Joy Davidman amerikai költő. Két rendkívüli és különös ember találkozását, egymásra találását, tragikus szerelmét mutatja be a dráma, Tóth Auguszta és Rátóti Zoltán főszereplésével. Bemutató január 29.

Fölzeng a szerelem - Körhinta a Nemzetiben

Fölzeng a szerelem - Körhinta a Nemzetiben
Jean Cocteau annak idején azt mondta: attól jó a film, mert "fölzeng benne a szerelem" - idézte Törőcsik Marit, a Fábri Zoltán rendezte alkotás főszereplőjét Vidnyánszky Attila, a Körhinta című előadásunk rendezője a produkció beharangozásaként megtartott sajtótájékoztatón.

Cserhalmi: a lényeg a színpadon történt meg

Cserhalmi: a lényeg a színpadon történt meg

Cserhalmi György a fehér tornacsukákról, mesterekről, tehetségről, a szabadság és az okostelefon összefüggéseiről beszélt a Nemzeti magazin friss számában. Az interjúban felidézte gyerekkori vívóedzője mondatát is „Sose leszel nagy vívó, de jó színész még lehetsz”. Hogy mennyire lett „jó színész”, azt színpadi és filmszerepek százai igazolják. És az is, hogy nemrég a Nemzet Színésze lett.

Segítsd a királyt! Ratkó József drámája a Nemzeti színpadán

Segítsd a királyt! Ratkó József drámája a Nemzeti színpadán
BEMUTATÓ Meghalt István király és Gizella második gyermeke is, Imre herceg, a trón várományosa - egy vadkan öklelte fel. Az öregedő Istvánt az egyéni tragédián túl a nemzete jövője iránti felelősség és az aggodalom is nyomasztja. Két korszak határán vagyunk. A Debreceni Csokonai Nemzeti Színházzal közös produkciónk január 30-án látható a Nagyszínpadon! Az előadásról és Gizella megformálásáról Kubik Anna beszél.

Isten ostora

Isten ostora
Attila, a hunok királya hatalma csúcsán áll: uralma alá hajtotta a fél világot, de nem pusztította el Rómát. Meghódoltak előtte a gótok is. A fogoly Mikolt gót hercegnőt bosszú és gyűlölet fűti meggyilkolt szülei és leigázott népe miatt.

Farsangi Kölyöknap

Farsangi Kölyöknap
Kedves szülők, kedves gyerekek! A Nemzeti Színház február 8-án, 10-13 óráig tartja következő Kölyöknapját a farsangi szórakozás jegyében. A már megszokott kézműves foglalkozásokon farsangi álarcokat lehet készíteni. Szemüvegeset és nyeleset, kinek mi tetszik… 
Vetélkedő

Állás - operatőr-vágó, világosító

A Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet 1 fő operatőr-vágó, világosító állás betöltésére.

Műsorváltozások

Sajnálattal értesítjük nézőinket, hogy a 2015. január 15-én és január 19-én a Nagyszínpadon meghirdetett Éjjeli menedékhely című előadásaink betegség miatt elmaradnak. A megvásárolt jegyek legkésőbb 2015. január 27-én 18 óráig válthatók vissza a Nemzeti Színház jegypénztárában, illetve az Andrássy út 28. szám alatti jegyirodánkban.

A 2015. február 1-jén (vasárnap) 19.00 órára meghirdetett Zoltán újratemetve című előadásunk is elmarad. A megvásárolt jegyek legkésőbb 2015. február 09-én 18.00-ig visszaválthatók, vagy egy későbbi / 2015. március 01. 19 órai előadásra becserélhetők.

Aznap (febr. 1.), a Bajor Gizi Szalonba meghirdetett Nyáron este fél tizenegykor című előadásunk szintén elmarad. Ezt az előadást 2015. február 6-án (pénteken) tartjuk meg 19.30-tól. Megértésüket köszönjük.

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések 2015 elején

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések 2015 elején
Ha valaki élni kíván a lehetőséggel, azaz szeretne találkozni az alkotókkal az előadás után, vagy sokkal inkább még az előadás előtt szeretne ráhangolódni a várható élményre, az itt hirdetett időpontokra váltson jegyet!

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
A közönségtalálkozóktól a diák-tanár kedvezményeken át a rendkívüli irodalomórákig, összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió