Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló
Galambos Péter – Kovács-Cohner Róbert

Boldogságlabirintus

“A világ labirintus, és a labirintus nyílása nem más, mint a világ szépsége. Befelé csalogat mindnyájunkat." (Simone Weil)
hun
  • 2015/2016 évad naptár
2015. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Színházak éjszakája

Színházak éjszakája
Idén negyedik alkalommal rendezik meg 2015. szeptember 19-én, 27 fővárosi színház részvételével a Színházak Éjszakáját. A Nemzeti programja is formálódik, de az már biztosnak látszik, hogy aznap tartjuk az évad első Kölyöknapját is a gyermekes családoknak, délután pedig a Nemzeti Nyílt Napját. A részletes programot szeptember elején olvashatják majd a honlapon. A Színházak Éjszakájának programját szeptember 1-re ígérik, a belépésre jogosító karszalagok ugyanakkor már most, elővételben is megválthatók 20% kedvezménnyel a Jegy.hu weboldalon.

POSzT 2015 - a tizenhatból négy díj a Nemzeti Színházé

POSzT 2015 - a tizenhatból négy díj a Nemzeti Színházé
Nagy sikerrel zárta a Nemzeti társulata az  idei találkozót Pécsett. Az Isten ostora című előadásunk a legjobb előadás, rendezője Vidnyánszky Attila a legjobb rendezés, az előadás díszlet- és jelmeztervezője  Olekszandr Bilozub pedig a legjobb látvány díját kapta a szakmai zsűritől. A színész zsűri pedig ugyancsak az Isten ostorában nyújtott teljesítményéért Horváth Lajos Ottónak ítélte a Legjobb férfialakítás díját. Gratulálunk!

Egymásra is reagálva - Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc évadértékelője

Egymásra is reagálva - Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc évadértékelője

Megnézték és megírták. Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc hónapról hónapra véleményt mondott a Nemzeti Színház előadásairól a magazin hasábjain. Két szerzőnkkel egy évad tapasztalatairól beszélgettünk – alkalmat adva arra, hogy egymás gondolataira is reagáljanak.

Ingyenes Árnyország (Ars Sacra Fesztivál)

Ingyenes Árnyország (Ars Sacra Fesztivál)
Szeptember 20-án az Árnyország című előadásunkkal részt veszünk az Ars Sacra Fesztiválon. Az előadás itt lesz a szokásos helyen, a Gobbi Hilda Színpadon, 19 órától. A két főszerepet Tóth Auguszta és Rátóti Zoltán alakítja. A Fesztivál alkalmából a belépés ingyenes - de regisztrációhoz kötött. Ha szeretne eljönni...

A második évad - értékelés Vidnyánszky Attilától

A második évad - értékelés Vidnyánszky Attilától
„Végtelenségig befogadónak kell lenni. A hagyományt pedig mindig újra és újra kell értelmezni. Eközben úgy fogalmazzuk újra önmagunkat, hogy beengedjük a világ izgalmas színházi alkotóit, műveit, produkcióit. Banális dolgok ezek, de azt tapasztalom, hogy mégsem evidenciák.” Kornya István társulatról, repertoárról, kockázatokról és arról kérdezte a Vidnyánszky Attilát, hogy mitől nemzeti a Nemzeti.

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló
Miért nyitott színház a Nemzeti Vidnyánszky Attila szerint? Merre járt itthon és külföldön a Nemzeti Színház az elmúlt két évadban? Milyen eladásokkal várja a Nemzeti a nézőit a következő évadban? Hogyan látta Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc az elmúlt évadot? Visszhangok a MITEM-ről? Mi a színház titka Eugenio Barba és Toni Servillo szerint? Miért kínos és nevetséges a Burgtheater? Miért izgul Farkas Dénes? Ki a táltos az Isten ostorában? Ha kíváncsi, lapozza fel a Nemzeti Magazin friss számát. 
Vetélkedő

Évadnyitó 2015/16

Évadnyitó 2015/16
Az évad két szeptemberi bemutatóval indul a Nemzetiben. Szeptember 18-án parádés szereposztásban a Don Quijote, 25-én pedig családi musicalünk, a Hany Istók legendája nyomán készülő Éden földön kerül színre a Nagyszínpadon. A Don Quijote bemutatót követi 19-én Nyílt Napunk, rövidesen olvashatják a részletes programot - tudják, ez a nap a Nemzetiben a Színházak Éjszakája rendezvényhez csatlakozik. A szezon elkezdődött, hétfőn délután tartottuk évadnyitó társulati ülésünket. 

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!
Válasszon hagyományos bérleteink közül előadások és ülőhelyek alapján. Idén újra élvezheti a szabad bérlet és a „félszabad” bérlet előnyeit is.

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
Összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió