Mai műsor

Nagyszínpad

nincs előadás

Kaszás Attila Terem

nincs előadás

Gobbi Hilda Színpad

nincs előadás

Bajor Gizi Szalon

nincs előadás
ajánló

Tudod, hogy nincs bocsánat

József Attila verseit úgy olvasom, mint szent könyveket, és néha mintha a saját gondolataimat látnám leírva, mondja Hobo.
hun
  • 2015/2016 évad naptár
2015. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

A második évad - értékelés Vidnyánszky Attilától

A második évad - értékelés Vidnyánszky Attilától
„A Nemzetiben dolgozó rendezők különböző kultúrákból jönnek, eltérő színházesztétikai felfogásokat képviselnek, más és más világlátás és valóságértelmezés jellemzi őket, különféle munkamódszereket alkalmaznak, vagyis sok-sok színnel gazdagítják a repertoárt. Végtelenségig befogadónak kell lenni. A hagyományt pedig mindig újra és újra kell értelmezni. Eközben úgy fogalmazzuk újra önmagunkat, hogy beengedjük a világ izgalmas színházi alkotóit, műveit, produkcióit. Banális dolgok ezek, de azt tapasztalom, hogy mégsem evidenciák.” Kornya István társulatról, repertoárról, kockázatokról és arról kérdezte a Vidnyánszky Attilát, hogy mitől nemzeti a Nemzeti.

POSzT 2015 - a tizenhatból négy díj a Nemzeti Színházé

POSzT 2015 - a tizenhatból négy díj a Nemzeti Színházé
Nagy sikerrel zárta a Nemzeti társulata az  idei találkozót Pécsett. Az Isten ostora című előadásunk a legjobb előadás, rendezője Vidnyánszky Attila a legjobb rendezés, az előadás díszlet- és jelmeztervezője  Olekszandr Bilozub pedig a legjobb látvány díját kapta a szakmai zsűritől. A színész zsűri pedig ugyancsak az Isten ostorában nyújtott teljesítményéért Horváth Lajos Ottónak ítélte a Legjobb férfialakítás díját. Gratulálunk!

MNT FEST

MNT FEST
Részt vettünk a Macedón Nemzeti Színház fesztiválján. A nemzetközi találkozóra a Szentivánéji álom című produkciónkat hívták meg, David Doiashvili rendezését. A Nemzeti így tehát egy grúz rendezéssel színesítette a május 27-től július 3-ig tartó programot. 

Egymásra is reagálva - Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc évadértékelője

Egymásra is reagálva - Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc évadértékelője

Megnézték és megírták. Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc hónapról hónapra véleményt mondott a Nemzeti Színház előadásairól a magazin hasábjain. Két szerzőnkkel egy évad tapasztalatairól beszélgettünk – alkalmat adva arra, hogy egymás gondolataira is reagáljanak.

Évadzáró

Évadzáró

Június 4-én, csütörtökön délelőtt tartottuk évadzáró társulati ülésünket. Vidnyánszky Attila a teátrum elmúlt évadát értékelve - egyebek között - elmondta, hogy a nézőszámot 20 százalékkal sikerült növelni. Az eseményen átadtuk át a Nemzeti négy, saját alapítású díját is.

Jelöltek a Kaszás Attila-díjra

Jelöltek a Kaszás Attila-díjra
Az idei jelöltek: Kiss Mari a szombathelyi Weöres Sándor Színház, Mészáros Tibor a debreceni Csokonai Nemzeti Színház és kollégánk Kristán Attila, a Nemzeti Színház művésze. Ők hárman két fordulóval jutottak a lehetőséghez. Első körben színházaik társulata szavazott a személyükre, majd az így kiválasztottak egymás között döntötték el, ki az a három művész, akik közül a közönség választhatja ki a 2015-ös év díjazottját. A díjat augusztus 29-én az országos színházi évadnyitón a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban adják át. Szavazni interneten (cikkünkben is) illetve hétköznapokon 9-17 óra között telefonon is lehet a 06-20-269-5929 számon.

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló

Nyitott színház - Nemzeti Magazin ajánló
Miért nyitott színház a Nemzeti Vidnyánszky Attila szerint? Merre járt itthon és külföldön a Nemzeti Színház az elmúlt két évadban? Milyen eladásokkal várja a Nemzeti a nézőit a következő évadban? Hogyan látta Gerő András és Horkay Hörcher Ferenc az elmúlt évadot? Visszhangok a MITEM-ről? Mi a színház titka Eugenio Barba és Toni Servillo szerint? Miért kínos és nevetséges a Burgtheater? Miért izgul Farkas Dénes? Ki a táltos az Isten ostorában? Ha kíváncsi, lapozza fel a Nemzeti Magazin friss számát. 
Vetélkedő

Évad végi sajtótájékoztató - A 2015/2016-os évad tervezett bemutatói

Évad végi sajtótájékoztató - A 2015/2016-os évad tervezett bemutatói
A tervek szerint Anatolij Vasziljev Törőcsik Marival fog dolgozni a következő évadban. Hemingway: Az öreg halász és a tenger című regénye lesz az alap, ám, hogy konkrétan mire számíthatunk, azt még a művésznő sem tudja. Nyilván én leszek az öreg, vagy a tenger tréfálkozott az évad végén rendezett sajtótájékoztatón. Egy biztos, óriási játékra számíthatunk.

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!

Váltson bérletet a 2015/2016-os évadra is!
Válasszon hagyományos bérleteink közül előadások és ülőhelyek alapján. Idén újra élvezheti a szabad bérlet és a „félszabad” bérlet előnyeit is.

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
Összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió