ajánló
Petőfi Sándor

János vitéz

Vidnyánszky Attila ezt a rendezését kettős értelemben is beavató színháznak szánja. Egyrészt mert a szereplők zöme kaposvári és budapesti színi növendék, akik számára ez lesz az első jelentős bemutatkozás. Másrészt mert a rendező egyfajta stáció-dramaturgiával közelíti meg a történetet, hogy a főszereplő próbatételes kalandsorát a mai gyermek-néző is a sajátjának, a hőssé válás hiteles példájának tekinthesse.
hun
  • 2014/2015 évad naptár
2015. április
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Nyomtatható havi műsor
Előadások az alábbiak szerint:

Elhunyt Kóti Árpád, a nemzet színésze

Elhunyt Kóti Árpád, a nemzet színésze
Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) - Életének 81. évében vasárnap hajnalban elhunyt Kóti Árpád, a nemzet színésze, Kossuth-és Jászai Mari-díjas, érdemes művész - közölte az MTI-vel a debreceni Csokonai Nemzeti Színház vasárnap.

   

Keresse a Szcenáriumot a MITEM-en!

Keresse a Szcenáriumot a MITEM-en!
A MITEM alkalmából dupla számmal jelent meg a Szcenárium, a Nemzeti Színház művészeti folyóirata. Az írások a színházi találkozó előadásaihoz illetve szakmai programjaihoz kapcsolódnak, most a szokásosnál gazdagabb angol nyelvű kínálattal. A szerkesztők ajánlata a Szcenárium március–áprilisi összevont számáról...

Márai bemutató „Én vagyok az expedícióvezető”

Márai bemutató „Én vagyok az expedícióvezető”
Április 23-án, a MITEM alatt is!  Árkosi Árpád rendező a titkok kifecsegéséről, a habosítás káráról, a humor hasznáról és Márai erejéről: "Ha én értem a szerzőnek azt a szándékát, amit a művével ki akar fejezni, akkor nem kell sok elméleti fontoskodás ahhoz, hogy egyszerű mesterségbeli fogásokkal nekilássunk megcsinálni az előadást. Az író, a színész és én is életismeretből és a kifejezés bátorságából vizsgázunk."

Öt fantasztikus színész - két Márai egyfelvonásos

Öt fantasztikus színész - két Márai egyfelvonásos
A fotón: Söptei Andrea, Bánsági Ildikó, Blaskó Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Tóth Auguszta. Vasárnap, április 12-én bemutató.
Vetélkedő

Elmarad a Hív a hold c. koncert a MITEM-en

Tisztelt Nézőink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kaszás Attila Teremben 2015. május 26-án 22 órai kezdettel meghirdetett Christian Paccaud: HÍV A HOLD című koncertje a művész betegsége miatt elmarad!

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések 2015

Közönségtalálkozók és ráhangoló beszélgetések 2015
Találkozzon, beszélgessen művészeinkkel! Ismerje meg jobban az előadásokat!

Iskolai programok a Nemzetiben

Iskolai programok a Nemzetiben
Összeszedtünk mindent egy lapra, amit a Nemzeti kifejezetten iskoláknak, iskolai csoportoknak kínál. 

Összes cikk megjelenítése
© 2013 Nemzeti Színház. Minden jog fenntartva.
Médiapartner:Info Rádió